Ahoj Jano, holínky určitě nebereme, zase tolik zbytečnýho místa v krosnách nemáme :-) Myslím že pohorky budou do případné nepohody bohatě stačit a navíc bude pěkně přece ;-) Vyměnil jsem včera 600 Euro a 50 Liber pro dva, ale je to individuální. Nemyslím že Eura všechny utratíme, ale však se budou kdyžtak hodit časem i jinde. Bomby bereme dvě 430g VAR. Jednu plnou, druhou poloplnou (případně poloprázdnou, záleží na úhlu pohledu). Trajektu se nebojíme, na vlny nehledíme, nicméně jsme již zocelení třídenní plavbou na Island a zpět před třemi roky, takže nějaké takové chvilkové svezení na lodičce co nás čeká tady nás nemůže rozházet :-) A navíc na trajektu je rozhodně daleko líp než v busu, aspoň dle našich dosavadních zkušeností. Tak ahoj v sobotu.
Irsko 2011
Ahoj, berete si sebou do Irska holinky? Kolik českejch si vyměníte na eura a kolik na libry?Jak velkou (obsah) si berete bombu-na vaření:-) ?Pro zkušené cestovatele...nějaká vychytávka na cestu, co s sebou, jak neprozvracet cestu trajektem apod. ...?Už máte cestovní horečku nebo na poslední chvíli nakopete věci do 3 batohů?Těším se na vás a naši společnou cestu na Zelený ostrov.Jana
Dobrý den, Martino! Se stravováním během zájezdu do Irska doporučujeme vzít s sebou lehký vařič a vlastní zásoby jídla. V Irsku bez problémů nakoupíte základní potraviny, nejlevněji ve větších supermarketech. Ceny jsou vyšší než u nás, ale nižší než v sousední Británii. Není nutné brát velké zásoby jídla, v Irsku se lze také dobře najít v restauracích a ochutnat tak místní speciality. Turistická náročnost není vysoká (některé túry mají i lehčí variantu), Pyreneje jsou v tomto ohledu mnohem více náročnější. Rozhodně nevadí jet solo, na každém zájezdu je většinou několik takových cestovatelů a vytvoří se dobrá parta, takže člověk ani nepozná, že jede bez parťáka :-) Soňa
Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jak je to s jídlem? A jestli by nevadilo, že jsem sama, pač jsem nikoho k sobě nesehnala :-D (asi všem více vyhovuje se válet u moře). Také jsem turistický začátečník a zajímala by mě náročnost (zvládne i netrénovaný?). Za odpověď předem děkuji. S pozdravem Martina
No v tom autobuse spíš ne, stejně to tam pořádně neuschne a řidiči to fakt hodně neradi vidí :) V kempech by se měla nějaká možnost najít.
V Irsku neprší pořád, jde spíše o časté přeháňky nebo lehké mrholení. A pokud už opravdu celí zmokneme, tak je možné sušit oblečení v kempech (buď venku na trávě nebo, pokud stále prší, se dá většinou v kempu nalézt na to nějaký zastřešený prostor). Sušit oblečení je možné také v buse za jízdy, zavěšené na horní odkládací polici, ale to řidiči nevidí moc rádi, takže to je možné jen po dohodě s nimi a v nějaké rozumné míře. Pavel
Když pořád prší neží třeba sušit, stejně to zase hned zmokne :-) Ale pořád pršet nebude. Snad. :-)
Asi se ptám jako úplný diletant, ale jak to vypadá se sušením oblečení v Irsku, když pořád prší?
13. 07. 2011
ahoj všichni, to znáte, jak přijde ir do hospody ......? vidím, že debata je tu docela neživá, že byste povídali na facebooku? michal veselý